Top 10 bezienswaardigheden citytrip Londen

Onderstaande lijst van attracties is met zorg door ons samengesteld. Deze lijst kan u zeker helpen met wat u zeker moet bezoeken tijdens uw citytrip Londen. Als u opmerkingen heeft omtrent deze lijst, neem dan even contact met ons op. Ook nodigen we je van harte uit om na je bezoek aan Londen je mening over deze stad en haar bezienswaardigheden achter te laten.
 

  • Tower of London: het gebouwencomplex waarvoor Londen bekend is. Eén van de meest historische plaatsen in Londen. De oudste delen zijn van de 11de eeuw. Hier kan u ook de Britse Kroonjuwelen bezichtigen
  • Tate Modern: Het museum voor moderne kunst. De tentoonstellingen zijn ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale. De collectie die permanent aanwezig is haalt meerdere thema’s aan zoals Futurisme, Surrealisme en Minimal Art..
  • Tower Bridge: Deze prachtige brug ligt vlak aan de Tower. Hier passeren dagelijks meer dan 45000 personen. De Tower Brigde is een absolute topper voor wie Londen nog nooit heeft bezocht.
  • Shopping in Londen: Londen is een waar paradijs om te shoppen. Oxford Street, Regent Street,  St James, Piccadilly, Carnaby Street, Knightsbridge en  Covent Garden allemaal plaatsen die u zeker moet gezien hebben.
  • Madame Tussaud’s: Het eerste wassenbeeldenmuseum ter wereld is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Hier kan u alle mogelijke beroemdheden rustig bekijken en keuren. Eventueel kan u er samen mee op de foto.
  • St. Paul’s Cathedral: De monumentale koepel van deze kathedraal is te zien op meerdere plaatsen in Londen. Het interieur is prachtig, zelfs indrukwekkend.  Ook de graftombes van beroemdheden, waaronder de Duke of Wellington en Lord Nelson zijn absoluut adembenemend.
  • Het Victoria & Albert: Het museum bevat een prachtige omvangrijke verzameling van de toegepaste kunst, zoals gebruiksvoorwerpen, industriële vormgeving, historische en vrij recente kledij tot een uitgebreide verzameling korsetten toe in de Dress Collection. De toegang tot dit museum is gratis, wat toch wel een plus punt is.
  • London Eye: Een reuzenrad met een hoogte van maximaal 135 meter is de London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. Vanuit een gesloten karretje  heeft u een prachtig beeld over Londen. Het nadeel is de prijs.
  • Borough Market: een groente, fruit en vis markt, enorm groot, waar u gezellig kan rond wandelen en lekker kan eten bij de markthuisjes.
  • The British Museum: Het is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en heeft één van de grootste collecties ter wereld. Meer dan een miljoen jaar geschiedenis van de mensheid wordt getoond in de uitgebreide collectie van oudheden en uitzonderlijke kunstvoorwerpen uit oude en hedendaagse beschavingen.
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Top 10 bezienswaardigheden citytrip Londen, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

 

Geef commentaar

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT:
Sign up for Newsletter: