Shoppen tijdens uw citytrip Londen

De Londense winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 9 of 10 uur. De winkels sluiten rond 18 of 19u. Op zondag zijn de winkels geopend in de namiddag van 12 tot 18u. De beste shoppings dag is donderdag, dan zijn de winkels geopend tot 20u.

De meest belangrijke winkelstraten in Londen zijn, Oxford Street, Regent Street, St James, Piccadilly, Carnaby Street en Knightsbridge.

 
Modewinkels

Als u op zoek bent naar de nieuwste mode trends van de meeste gekende designers dan moet u in Knightsbridge zijn. Wilt u een overvloed aan grote merken dan moet u in Oxford en Regent street zijn.

 

Nostalgie

In de aangename, plezante wijk Covent Garden vindt u allerlei specialiteit zaken, aangename bars en zoveel meer. Een abosulte aanrader is de Apple Store. Dit is de grootste Apple Store in de wereld.

Indien u echt uitzonderlijke dingen zoekt, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan de retro en trendy winkels in Notting Hill en Portobello Road.

 

Warenhuizen

In Oxford Street zijn de grootste warenhuizen aanwezig van Londen, zoals John Lewis, D.H. Evans en Selfridges. Regent Street die direct verbonden is aan Oxford Street is ook een paradijs om te shoppen. Hamley’s, daar moet u absoluut naartoe indien u kinderen heeft. Piccadilly ook in de buurt van Oxford en Regent Street vindt u het voorname warenhuis Fortnum & Mason.

In Knightsbridge vindt u Harrods, het warenhuis dat gespecialiseerd is een luxegoederen.Bij Harrods kan u werkelijk bijna alles kopen. Het warenhuis is bijna zo groot als een heel stadsblok.

De winkels in volle opmars zijn gelegen in Canary Wharf en in de Docklands.

Wil je liever shoppen net buiten het centrum? Dan is Bluewater the place to be! Dit is een heel recent winkel- en amusementencentrum.

 

Markten en antiek

Tijdens het weekend kan u in London tal van antiek- en rommelmarkten bezoeken. Covent Garden is een echte trekpleister voor toeristen. Onze favoriet is de markt van Camden, dit is de één van de meest populaire bezienswaardigheden in Londen. Andere marken zijn Portobello Market, Grays Antiques en de Spitafields Market.

Borough Market, gelegen bij de London Bridge. Dit is de plaats voor wie groenten, fruit en verse vis zoekt. Hier kunt gezellig rond wandelen, maar ook lekker en goedkoop eten in de eethuisjes bij de markt. Een aanrader!

 

Solden in Londen

Wilt u koopjes doen, de grootste merken aan sterke prijzen dan moet u naar de solden in Londen! Deze start meestal op Boxing Day(tweede kerstdag). Vanaf 1 januari doen alle grote winkels mee aan de solden. Ook in juni is er een soldenperiode.

 

Shopping gids

Zoekt u specifiek een winkel? Of wil u meer info over de mogelijkheden die London biedt op gebied van shoppen, bekijk dan zeker de site www.londontown.com. U vindt zeker alles voor uw prachtige citytrip Londen.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

Shoppen tijdens uw citytrip Londen, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

 

Geef commentaar

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT:
Sign up for Newsletter: